bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Rederij 1
Rederij 4
Rederij 3
Rederij 2 (1)

Opstellen en handhaven van een bouwplanning

Het opstellen en handhaven van een bouwplanning is een complexe taak. Zeker in deze tijd van weinig personeel en lange levertijden op materialen.

Afhankelijk van de bouwmethode, materialen en beschikbaar personeel wordt een zo optimaal mogelijke planning opgesteld vanaf het inrichten van de bouwplaats tot aan de laatste oplevering. Deze planning wordt ook wel een overall planning genoemd. De overall planning wordt voor de start van het werk opgesteld en bevat alle hoofdtaken waarop gedurende het werk gestuurd wordt.

In principe wordt deze planning niet meer aangepast. De planning hangt in de bouwkeet en hier wordt de voortgang op bewaakt.

Voorbeeld van een overall planning:

overall planning (1)

Naast deze grove planning wordt er door het uitvoeringsteam ook een 6-weekse planning gemaakt. Op deze 6-weekse planning worden ook alle subtaken aangegeven en deze wordt samen met onze co-makers opgesteld.

Zo staat er in de overall planning bijvoorbeeld een taak omschreven als “begane grondvloeren leggen”.

Dezelfde taak in de 6-weekse planning is onderverdeeld in deeltaken als:
01. Leveren begane grondvloeren;
02. Maatvoeren begane grondvloeren;
03. Plaatsen oplegrubbers;
04. Ophangen van de riolering aan de vloer;
05. Ophangen van de leidingen van de stadsverwarming aan de vloer;
06. Het leggen van de vloer;
07. Het storten van het beton voor de naden tussen de vloerplaten.

Deze planning is dynamisch. Dit wil zeggen dat deze periodiek wordt aangescherpt indien er zich zaken voordoen die niet waren voorzien. Denk hierbij aan onwerkbaar weer, uitval van mensen, late leveringen of omdat bepaalde werkzaamheden verkeerd zijn ingeschat.

Voorbeeld van een 6-weekse planning:

6 weekse planning

Eventuele aanpassingen volgen uit het dagelijks overleg dat plaatsvindt in de keet tussen de uitvoerende partijen. Er wordt dan besproken of iedereen het werk van gisteren, vandaag en morgen goed kan, of goed heeft kunnen, uitvoeren. Deze bespreking wordt ook wel een daily stand genoemd.

Indien er in de 6-weekse planning wordt geschoven wordt er altijd teruggeblikt naar de overall planning om er zeker van te zijn dat we gezien het grote geheel op planning lopen.

De actuele 6-weekse planning vereenvoudigd weergegeven:

vereenvoudigde 6weekse planning

Bovenstaande planning is dynamisch en wordt van dag tot dag bekeken, dus zal ongetwijfeld wijzigen. Echter geeft dit wel een goed beeld van waar wij op dit moment op de bouw mee bezig zijn.

Actuele projectupdates

  • Meer weten?

    Heb je vragen over dit project?
    Neem vrijblijvend contact op.

    Stel een vraag
  • KlokGroep